KošíkNaspäť do obchodu
- Celková cena:
- Zobraziť košík
Či už ste skúsený baránkový veterán alebo úplný začiatočník, veríme, že tento recept sa stane vašim (nielen veľkonočným) obľúbencom. Ako na baránka podľa pekárky Mirky van Gils?
200 g masla
50 g práškového cukru
6 žĺtkov
2 g mletej vanilky
6 bielkov
100 g krupicového cukru
2 g soli
250 g hladkej múky
1/ Maslo vyšľaháme do peny s práškovým cukrom. Do peny všľaháme žĺtky a vanilku.
2/ Bielky vyšľaháme so soľou a krupicovým cukrom do pevného snehu.
3/ Do žĺtkovej peny vmiešame 1/3 snehu a preosejeme múku, zamiešame. Pridáme zvyšný sneh a dôkladne, ale zľahka premiešame.
4/ Cesto preložíme do tukom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy, priklopíme druhou polovicou formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na 55–60 min.
5/ A teraz to najnapínavejšie – vyklápanie. Po vybratí z rúry zakryte formu na 2 min. utierkou namočenou v studenej vode. Potom odklopte vrchný diel a nechajte baránka 10 min. vychladnúť. Ľahko uvoľnite kraje cesta od formy a opatrne vyklopte.
A baránok je na svete! Ak sa predsa len nepodaril dokonale vyklopiť, nevešajte hlavu, je to o cviku, a čo je hlavné - na jeho chuti to vôbec nič nemení!
Ďakujeme, že s nami pečiete.