Recept: Vanilkový baránok 🐑 podľa Mirky van Gils Slavíkové

Recept: Vanilkový baránok 🐑 podľa Mirky van Gils Slavíkové

Či už ste skúsený baránkový veterán alebo úplný začiatočník, veríme, že tento recept sa stane vašim (nielen veľkonočným) obľúbencom. Ako na baránka podľa pekárky Mirky van Gils?

 

Recept:

200 g masla
50 g práškového cukru
6 žĺtkov
2 g mletej vanilky
6 bielkov
100 g krupicového cukru
2 g soli
250 g hladkej múky

 

Postup:

1/ Maslo vyšľaháme do peny s práškovým cukrom. Do peny všľaháme žĺtky a vanilku.

2/ Bielky vyšľaháme so soľou a krupicovým cukrom do pevného snehu.

3/ Do žĺtkovej peny vmiešame 1/3 snehu a preosejeme múku, zamiešame. Pridáme zvyšný sneh a dôkladne, ale zľahka premiešame.

4/ Cesto preložíme do tukom vymastenej a hrubou múkou vysypanej formy, priklopíme druhou polovicou formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 °C na 55–60 min.

5/ A teraz to najnapínavejšie – vyklápanie. Po vybratí z rúry zakryte formu na 2 min. utierkou namočenou v studenej vode. Potom odklopte vrchný diel a nechajte baránka 10 min. vychladnúť. Ľahko uvoľnite kraje cesta od formy a opatrne vyklopte.

A baránok je na svete! Ak sa predsa len nepodaril dokonale vyklopiť, nevešajte hlavu, je to o cviku, a čo je hlavné - na jeho chuti to vôbec nič nemení!

 

Ďakujeme, že s nami pečiete.

 

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by sa vám páčiť

Košík
Naspäť do obchodu

Zatiaľ sa v košíku nič nenachádza.

Vrátenie do 60 dní bez udania dôvodu

Vzťahuje sa aj na použitý tovar