KošíkNaspäť do obchodu
- Celková cena:
- Zobraziť košík
Ako pripravuje bolonské ragú Zdeněk Pohlreich? Ukážeme vám, ako naňho, aby chutilo, ako by sa varilo celé hodiny a zároveň bolo ako od šéfkuchára. Vďaka tlakovému hrncu získate rovnakú hĺbku chutí za zlomok času.
V tlakovom hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nadrobno nakrájanú pancettu. Opekajte ju, kým sa tuk nevypečie a nezačne byť chrumkavá.
Medzitým si pripravte zeleninu: šalotku, cesnak, mrkvu a zeler očistite a nakrájajte na malé kocky. Pridajte ich k slanine a restujte 5 minút, kým sa všetko nerozvonia.
Pridajte mleté hovädzie aj bravčové mäso. Pomocou vidličky ju rozrušte na menšie kúsky a miešajte, kým nezhnedne. Počas tohto kroku sa môže odpariť časť tekutiny – to je správne.
Zalejte vínom, nechajte krátko prejsť varom a pridajte paradajkový pretlak.
Uzavrite tlakový hrniec a nastavte ho na 40 minút varenia pod tlakom. Po uplynutí času, hrniec vypnite a nechajte tlak klesnúť.
Po otvorení ragú premiešajte, ochutnajte a dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Pokiaľ je omáčka redšia, môžete ju pár minút redukovať bez pokrievky, kým nezíska ideálnu konzistenciu.
Uvarte cestoviny al dente podľa návodu. Sceďte ich a premiešajte s časťou ragú na panvici – nech sa do nich omáčka krásne vsiakne.
Servírujte do hlbokých tanierov. Navrch dajte ešte lyžicu-dve ragú a posypte nastrúhaným parmezánom.
Video recept nájdete na:
Dobrú chuť!
Drevený stojan na nože Arba z akácie
37,00 €44,00 €
Malá akáciová doska 28x20 cm
17,00 €20,00 €
Malá buková doska 28x20 cm
20,00 €24,00 €
Drevená špachtľa
5,00 €5,60 €
Drevená vareška
5,00 €5,60 €
Súprava dreveného príboru na šalát
10,00 €16,00 €