Paprikový šalát s burratou na ohni 🔥 podľa Mareka Pavalu

Paprikový šalát s burratou na ohni 🔥 podľa Mareka Pavalu

Papriky patria k zelenine, ktorých chuť sa na otvorenom ohni znásobí. V recepte Mareka Pavalu sa dozviete, ako z pár základných surovín vytvoriť prílohu, ktorá bez problémov obstojí aj ako samostatný chod. Paprika, kde sa spája zadymená chuť so sladkou dužinou, svieža mäta a krémová burrata. To je kombinácia, ktorá jednoducho funguje.

Na prípravu používame grilovací rošt zo sady FABINI & Fuego, ideálny na zeleninu opekanú priamo nad plameňom.

Ingredience:

  • červenej a žltej papriky
  • 1–2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • Soľ, čerstvo mleté korenie
  • niekoľko lístkov čerstvej mäty (nasekané)
  • 1 burrata

Postup:

Opekanie paprík

Papriky položte vcelku na rošt nad silný plameň a opekajte, kým nie je šupka zo všetkých strán sčernelá a dužina mäkká.
Po opečení papriky vložte do misy a zakryte. Nechajte ich 10 minút zapariť, potom olúpte a zbavte semienok.
Nakrájajte ich na prúžky a nechajte chvíľu odkvapkať.

Grilovací rošt z kolekcie Marka Pavaly FABINI & Fuego

Dochutenie šalátu

V mise zmiešajte papriky s octom, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a nasekanou mätou. Nechajte chvíľu odležať, aby sa chute prepojili.

Servírovanie

Paprikový šalát rozložte na tanier, doprostred položte roztrhnutú burratu.
Pokvapkajte ešte trochou oleja, prípadne dozdobte ďalšou mätou alebo mikrobylinkami.

Dobrú chuť!

Tip: Tento šalát Marek Pavala najradšej podáva s kačacími prsiami ugrilovanými na tále. Skúste si ich pripraviť tiež – recept nájdete tu.

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by sa vám páčiť

Košík
Naspäť do obchodu

Zatiaľ sa v košíku nič nenachádza.

Vrátenie do 60 dní bez udania dôvodu

Vzťahuje sa aj na použitý tovar