KošíkNaspäť do obchodu
- Celková cena:
- Zobraziť košík
Papriky patria k zelenine, ktorých chuť sa na otvorenom ohni znásobí. V recepte Mareka Pavalu sa dozviete, ako z pár základných surovín vytvoriť prílohu, ktorá bez problémov obstojí aj ako samostatný chod. Paprika, kde sa spája zadymená chuť so sladkou dužinou, svieža mäta a krémová burrata. To je kombinácia, ktorá jednoducho funguje.
Na prípravu používame grilovací rošt zo sady FABINI & Fuego, ideálny na zeleninu opekanú priamo nad plameňom.
Opekanie paprík
Papriky položte vcelku na rošt nad silný plameň a opekajte, kým nie je šupka zo všetkých strán sčernelá a dužina mäkká.
Po opečení papriky vložte do misy a zakryte. Nechajte ich 10 minút zapariť, potom olúpte a zbavte semienok.
Nakrájajte ich na prúžky a nechajte chvíľu odkvapkať.
Dochutenie šalátu
V mise zmiešajte papriky s octom, olivovým olejom, soľou, čiernym korením a nasekanou mätou. Nechajte chvíľu odležať, aby sa chute prepojili.
Servírovanie
Paprikový šalát rozložte na tanier, doprostred položte roztrhnutú burratu.
Pokvapkajte ešte trochou oleja, prípadne dozdobte ďalšou mätou alebo mikrobylinkami.
Dobrú chuť!
Tip: Tento šalát Marek Pavala najradšej podáva s kačacími prsiami ugrilovanými na tále. Skúste si ich pripraviť tiež – recept nájdete tu.
Drevený stojan na nože Arba z akácie
37,00 €44,00 €
Malá akáciová doska 28x20 cm
17,00 €20,00 €
Malá buková doska 28x20 cm
20,00 €24,00 €
Drevená špachtľa
5,00 €5,60 €
Drevená vareška
5,00 €5,60 €
Súprava dreveného príboru na šalát
10,00 €16,00 €