🦆 Kačacie prsia na otvorenom ohni podľa Marka Pavalu

V tomto recepte vám Marek Pavala prezradí, ako pripraviť kačacie prsia na grilovacom tále FABINI & Fuego tak, aby perfektne vynikla ich šťavnatosť a plná chuť.
Sadu FABINI & Fuego sme s Markom navrhli priamo na varenie nad plameňmi a je vytvorená tak, aby každému kúsku mäsa dopriala presne to, čo potrebuje: intenzívne teplo, ľahké podlievanie výpekom a nezameniteľnú dymovú chuť.
Ingredience:
- Kačacie prsia s kožou
- Soľ a čerstvo mleté korenie
- Bylinkový olej: hrsť hladkolistého petržlenu a mäty, 100 ml olivového oleja, soľ
Postup na kačacie prsia:
- Kačacie prsia očistite a osušte. Kožu narežte ostrým nožom do mriežky, ale nerežte až do mäsa.
- Osoľte a okoreňte z oboch strán.
-
Na studenú panvicu položte prsia kožou dole a začnite pomaly zahrievať. Tuk sa bude postupne uvoľňovať a koža zlátnuť, až sa stane chrumkavou (cca 8–10 minút).
- Otočte prsia a z druhej strany dopekajte len krátko, aby vnútorná teplota mäsa dosiahla ľahko pod 50°C (medium rare).
- Nechajte mäso 5–10 minút odpočinúť na teplom mieste.
- Bylinky rozmixujte s olivovým olejom a štipkou soli na hladký zelený olej.
- Cez jemné sitko alebo plátno preceďte a použite na dochutenie pokrmu.

Dobrú chuť!
Tip: Ak hľadáte inšpiráciu na skvelý šalát ako prílohu ku kačacím prsiam, pozrite sa na náš ďalší recept na paprikový šalát s burratou z dielne Marka Pavaly – samozrejme pripravený na FABINI & Fuego.