KošíkNaspäť do obchodu
- Celková cena:
- Zobraziť košík
Nadýchané cesto, chrumkavé okraje, paradajková omáčka a množstvo syra, presne tak má vyzerať poctivá Detroitská pizza. A to najlepšie? Zvládnete ju celú pripraviť v jedinej panvici – v hlbokej panvici Lucca 3.0, ktorá pečie rovnako dobre, ako smaží. Tento recept priamo na mieru nášmu riadu pripravil kuchár Matúš Hlavatý.
Zarobte cesto a nechajte ho 24 hodín kysnúť v chladničke. Počas kysnutia ho aspoň 4× preložte (tzv. stretch and fold).
Vykysnuté cesto opatrne rozvaľkajte rukami a presuňte do hlbokej panvice. Nechajte ho 15 minút druhýkrát kysnúť.
Prsty cesto vytlačte až ku krajom panvy, vytvorí sa tak klasická vysoká kôrka.
Na cesto navrstvite passatu, salámu a mozzarellu.
Pečte v rúre 35–40 minút pri 200–220 °C.
Na posledných 10 minút pizzu posypte parmezánom a nechajte ho dozlatista zapiecť.
Po dopečení nechajte pizzu 30 minút odpočívať, až potom ju opatrne vyberte z panvice.
Prečo mať doma hlbokú panvicu Lucca 3.0?
✔️ Zvládne všetko. Pečenie pri vysokej teplote aj dokonale chrumkavé okraje
✔️ Rovnomerne rozvádza teplo a všetko krásne prepečie
✔️ Vojde sa do rúry a vďaka nerezovej konštrukcii poslúži ako forma či pekáč