Mäsové guličky v paradajkovej omáčke v hlbokej panvici 🍝

Mäsové guličky v paradajkovej omáčke v hlbokej panvici 🍝

Klasika, ktorá nikdy nesklame – voňavé mäsové guličky, domáca paradajková omáčka, al dente špagety a nastrúhaný parmezán. Na prípravu odporúčame hlbokú panvicu Lucca 3.0. Tento recept priamo na mieru nášmu riadu pripravil kuchár Matúš Hlavatý. 

Na mäsové guličky:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • 60 g strúhanky
  • 60 g parmezánu + trochu na posyp
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvá bazalka a petržlenová vňať (spolu cca 10 g)
  • sušené oregano, soľ, korenie

Na omáčku:

  • Šalotka
  • Cesnak
  • Paradajková passata
  • Soľ, bazalka, oregano

Postup:

  1. Všetky suroviny na mäsové guličky zmiešajte a vytvarujte guličky. Nechajte ich 10 minút odležať.

  2. V medzičase si v hlbokej panvici Lucca 3.0 pripravte paradajkovú omáčku. Orestujte postupne šalotku aj cesnak. Zalejte passatou, pridajte soľ s korením a zmes priveďte do varu.

  3. Guľôčky potom jednoducho vložte rovno do omáčky a nechajte 20-30 minút povariť. Prípadne môžete v priebehu omáčku nariediť trochou vody do požadovanej konzistencie.

  4. Uvarte špagety al dente a pridajte ich k omáčke aj guličkám. Všetko premiešajte a nechajte pár minút preľnúť chute.

  5. Posypte parmezánom a nasekanou bazalkou.

Prečo práve hlboká panvica Lucca 3.0?

✔️ Ideálna na omáčku a zmiešanie s cestovinami
✔️ Nahradí hrniec aj klasickú panvicu
✔️ Vhodné pre recepty z jednej panvice
✔️ Dlho drží teplo a hodí sa na servírovanie

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by sa vám páčiť

Košík
Naspäť do obchodu

Zatiaľ sa v košíku nič nenachádza.

Vrátenie do 60 dní bez udania dôvodu

Vzťahuje sa aj na použitý tovar