Americká pizza z hlbokej panvice 🍕

Americká pizza z hlbokej panvice 🍕

Nadýchané cesto, chrumkavé okraje, paradajková omáčka a množstvo syra, presne tak má vyzerať poctivá Detroitská pizza. A to najlepšie? Zvládnete ju celú pripraviť v jedinej panvici – v hlbokej panvici Lucca 3.0, ktorá pečie rovnako dobre, ako smaží. Tento recept priamo na mieru nášmu riadu pripravil kuchár Matúš Hlavatý.

Na cesto (75% hydratácia):

  • 700 g múky typu 00
  • 525 g vody
  • 6 g čerstvého droždia
  • 18 g soli
  • 20 g olivového oleja

Na dozdobenie:

  • Paradajková passata
  • Pikantná papriková saláma (plátková)
  • Mozzarella
  • Parmezán
  • Čerstvá bazalka

Postup:

  1. Zarobte cesto a nechajte ho 24 hodín kysnúť v chladničke. Počas kysnutia ho aspoň 4× preložte (tzv. stretch and fold).

  2. Vykysnuté cesto opatrne rozvaľkajte rukami a presuňte do hlbokej panvice. Nechajte ho 15 minút druhýkrát kysnúť.

  3. Prsty cesto vytlačte až ku krajom panvy, vytvorí sa tak klasická vysoká kôrka.

  4. Na cesto navrstvite passatu, salámu a mozzarellu.

  5. Pečte v rúre 35–40 minút pri 200–220 °C.

  6. Na posledných 10 minút pizzu posypte parmezánom a nechajte ho dozlatista zapiecť.

  7. Po dopečení nechajte pizzu 30 minút odpočívať, až potom ju opatrne vyberte z panvice.

Prečo mať doma hlbokú panvicu Lucca 3.0?
✔️ Zvládne všetko. Pečenie pri vysokej teplote aj dokonale chrumkavé okraje
✔️ Rovnomerne rozvádza teplo a všetko krásne prepečie
✔️ Vojde sa do rúry a vďaka nerezovej konštrukcii poslúži ako forma či pekáč

 

Autor: Nina Ševčíková

Mohlo by sa vám páčiť

Košík
Naspäť do obchodu

Zatiaľ sa v košíku nič nenachádza.

Vrátenie do 60 dní bez udania dôvodu

Vzťahuje sa aj na použitý tovar